Bye bye Australia

yin yang (chinese garden of friendship, sydney)Ik vlieg boven de zee tussen Australie en Indonesie en zit mijn reis te overdenken. Het was een andere reis dan die van 8 jaar geleden. Het was een ander seizoen (ik heb nu een beetje pech gehad met een nat voorjaar en toen had ik een hele zonnige zomer), het was toen de eerste keer Australie (eerste kangoeroe, eerste ‘how’r you, love?’ en ‘no worries’ en ‘see you!’) maar het was ook een andere Alied.

De reis van 8 jaar geleden begon met een vlucht. Niet een vlucht met het vliegtuig maar een vlucht uit mijn leven. Ik stond op een kruispunt en wist niet welke weg ik zou kiezen. Zo kan ik me nog herinneren dat ik op een strand een tijdlang heb nagedacht of ik terug zou gaan naar Baarn of ik dat ik in Drenthe zou blijven. Ik woonde tijdelijk op een bovenwoning in Rolde ivm een opdracht in Groningen. Het was een moeilijke beslissing voor mij: het fancy en bijna anonieme leven in ’t Gooi of terug naar mijn roots waar ik 10 jaar daarvoor juist heel hard was weggerend? Ik besloot om mij definitief in Drenthe te vestigen en ik heb daar nooit spijt van gehad.

En dat was nog maar een onderwerp waarover ik tijdens die reis nadacht.

Alle overpeinzingen van toen hebben hun vruchten afgeworpen en tijdens deze reis heb gemerkt dat ik de afgelopen jaren, en met name de afgelopen maanden, grote stappen heb gemaakt.

’t Is een prachtige reis geweest juist omdat het heel anders was dan de vorige. Australie is en blijft een schitterend land en Sydney blijft mijn favoriete stad op dat continent. Maar de verveling sloeg toe. Anders dan tijdens de vorige reis, toen ik een traantje heb weggepinkt op het moment dat ik terugvloog naar Nederland omdat ik zo enorm genoot van mijn vrije leven in Australie, kan ik nu niet wachten om mijn Drentse leven weer op te pakken.

Voordien nog een paar dagen Wenen. Ik ga even koffiedrinken bij Keizerin Sissi, de prachtige Lippizaners van de Spaanse Rijschool bekijken en bij hotel Sacher een taartje eten op mijn verjaardag. Ooit, in de vorige eeuw, was Wenen mijn baken in donkere tijden zoals Australie dat was in 2008.

Tijdens deze reis kwam ik tot de conclusie dat de donkere tijden definitief achter me liggen. Ik ben nu een waanzinnig gelukkig mens. En ik ben nog maar halverwege mijn leven 😉

P.S. Ik heb een tik met data en dit is er weer een: exact 8 jaar geleden, op 17 december dus, landde ik in Sydney. Nu vertrek ik op dezelfde datum 🙂

 

 

 

Reacties

3 comments on “Bye bye Australia”
  1. Sabine schreef:

    Wat een mooi schrijven weer met de kunst van zelfinzicht. Wens je fijne verjaardag! Sabine

  2. Tiny Hoekman schreef:

    Aankomen en vertrekken op eenzelfde datum……cirkel is rond! Op naar de ‘roaring days’ van je tweede levenshelft. Go Alied!

  3. Everyone one we meet is a gift... schreef:

    Prachtig geschreven Alied en ik voel en herinner me de tijd dat je bij ons logeerde in Sydney, de gesprekken samen, de keuzes. Zo mooi om terug te kijken. We worden ouder en wijzer, je hebt een prachtige reis gehad (wel een deel waar ik zelf niet snel naar toe Zou gaan) te koud voor een real aussie haha. Een volgende keer naar het Noorden zOu ik zeggen 🙂 ik heb genoten van je verhalen. Hierdoor ben ik in de mood om straks zelf voor 2. Mnd te vertrekken, ben benieuw wat de reis mij gaat brengen. Safe travels matie and enjoy your time in Wenen. Xxxx🎅🎄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s