The president

Acht jaar geleden was ik in Australië. Onderweg in de auto had ik geluisterd naar de inhuldiging van de eerste Afro-Amerikaanse president van Amerika. Aan het einde van een middag was ik in het plaatsje Windsor en checkte ik in in een hotel. ‘Did you see Barack on tv?’ vroeg ik aan de receptionist. Hij keek mij een beetje vreemd aan. ‘No,’ zei hij vriendelijk, ‘but you can find him down the hall.’

‘Huh?’ dacht ik, ‘Barack Obama is in de hal?’

De receptionist pakte mijn tassen en bracht mij naar mijn kamer. Ineens stopte hij en wees hij naar het bordje op de muur. Your host in our hotel bar is Barrack Williams stond er op. ‘If you want a drink, you can find Barrack in the bar down the hall,’ zei de receptionist met een knipoog.

Hoe anders is het nu. Vandaag heb ik een workshop gehad over Natuurlijk Genezen. De kracht van liefde is daarin heel belangrijk en een test met spierkracht bewees het.

Ik stak mijn arm recht vooruit en dacht aan iemand die ik liefhad. Het lukte de begeleider niet om mijn arm naar beneden te duwen. Toen ik aan iemand dacht die ik verafschuwde, kostte het hem weinig moeite om mijn arm in beweging te krijgen. ‘Dat doet liefde,’ zei hij.

We deden de oefening nogmaals. Deze keer had ik een positieve eigenschap van degene die ik verafschuwde in gedachten. En tadaaa… mijn arm bleef min of meer in de zelfde positie.

Positieve gedachten hebben een gunstig effect, leerden we. Ik heb er een paar naar Amerika gezonden en hoop dat deze nieuwe president er iets goeds mee doet 😉

Reacties

One comment on “The president”
  1. Jan Mook schreef:

    Ik ben bang dat ik het antwoord weet op de vraag wat de nieuwe president met je positieve gedachten gaat doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s