Er is meer (en zelfs nog meer dan dat)

Afgelopen week heb ik nagenoten van de workshops die ik vorig weekend heb gedaan. Ik kan moeilijk in een paar woorden samenvatten waar het over ging maar in essentie komt het er op neer dan je met je energie iets in werking kan zetten. Ik noemde in mijn blog van vorige week het voorbeeld van het effect van positieve en negatieve gedachten op spierkracht.

Dat er meer is dan dat ik kan overzien, is mij wel duidelijk. Dat maakte het leven mij de afgelopen maanden sowieso al duidelijk. Door een paar ogenschijnlijk kleine verandering heb ik kanten van mijzelf leren kennen waarvan ik voordien niet wist dat ik ze had. Het maakt mijn blik ruimer en nu ben ik nieuwsgierig naar al het nieuwe dat op mijn pad komt. Met die gedachten viel ik eergisteren in slaap en de volgende ochtend werd ik met een lach op mijn gezicht wakker.

Ik had gedroomd dat ik in een onbekend dorp was dat in de buurt van mijn woonplaats lag. Ik vroeg aan iemand de route naar mijn dorp en hij liet mij een kaart van de omgeving zien. Hij wees naar mijn dorp. Op zijn kaart had mijn dorp vijf toegangswegen (ipv de drie die ik ken) en met zijn vinger wees hij de route aan. Het onbekende dorp lag maar een paar kilometer van mijn woonplaats en de route was heel eenvoudig. Ik bedankte de man, was blij dat ik wist hoe ik straks weer thuis kon komen en liep nog even verder het onbekende dorp in omdat ik er wol wilde kopen. Even later keek ik in de etalageruit van een kleine wolwinkel. Tenminste dat dacht ik want toen ik om de hoek keek, bleek het een heel lang pand te zijn met veel etalages en een grote entree. Ik liep voorbij deze grote winkel en kwam op een markt terecht. Daar stonden veel kramen die wol verkochten en toen ik dacht dat het een markt was die uitsluitend bedoeld was voor wol, stond er ineens een kraam tussen die heel andere producten aanbood. En daar kocht ik iets.

Toen ik wakker werd, begreep ik de boodschap van mijn droom. Er zijn meer wegen dan die ik zie, de ruimte achter de ruit waardoor ik kijk is groter dan ik vermoed, er zijn meer keuzemogelijkheden dan alleen maar die ene winkel en soms vind je iets anders dan hetgeen je dacht naar op zoek te zijn.

De workshops van Aafke en Rob waren fantastisch. Ben je nieuwsgierig naar hun werk? Kijk dan eens op hun website en/of volg ze op Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s